Autor/ica |
Poruka |
|
Xombie |
Postano: 23 o�u 2006 08:44 |
|
|
Pridru�en/a: 21. 03. 2006.
|
Najodvratniji film koji sam ikad pogledao. No i jedan od najboljih. Od scene jedenja hobotnice do one preduge scene fajta u hodniku koja je snimljena u jednom kadru, do odurno-�okantnog otkri�a i self-mjutilej�nana kraju Oldboy je jedan od onih filmova zbog kojih zaboravi� da si prije dva sata stavio vodu za �aj. Meni osobno duplo bolji od Sympathy for Mr. Vengeance, a Lady vengeance na�alost jo� nisam imao prilike pogledati.
Chan-Wook Park: "I have principles and rules. I deal very carefully with acts of violence and make sure that audiences understand how much suffering these acts cause."
upravo to. |
_________________ Dante Hicks: My girlfriend's sucked 37 dicks!
Customer: In a row?
Kevin Smith's "The Clerks" |
|
[Vrh] |
|
Velimir |
Postano: 23 o�u 2006 10:30 |
|
|
Pridru�en/a: 04. 02. 2006.
|
Meni je Mr. Vengeance i dalje neoborivo najbolji, a �to mislim o ostatku Parkova opusa mo�e� �itati (ako ve� nisi) ovdje:
http://zuti-titl.com/index.php?option=com_content&task=view&id=231&Itemid=63
Lady Vengeance sam nakon gledanja u kinu u Veneciji ponovno pogledao na DVD-u (preporu�am briljantno special edition izdanje na 2 diska iz Koreje) i puno mi je bolji nego prvi put... zapravo, savr�eno zaokru�uje trilogiju koja to zapravo nije (mislim, Park nikada nije planirao snimati trilogiju, to je ispalo slu�ajno)
Mr. Vengenace mi je na tre�e gledanje postao najbolji Parkov film.
I da, nikako da se dovoljno kur*imo da smo me�u prvima otkrili Oldboyja, ono, uop�e, igdje, a kamoli u Hrvatskoj. Odmah nakon Cannesa prije dvije godine uspjeli smo ga ugurati u prvi �uti titl (nezaboravna fotka koja otvara poglavlje Kokice, hehe) pa vrijeme je da se po�nemo hvaliti koliko smo genijalni, avangardni i nadasve ingeniozni. Zar ne Marko?
Btw, Indijci su u me�uvremenu snimili svog Oldboyja:
http://www.tportal.hr/showtime/film/page/2006/03/08/0724006.html
A i Ameri �e skoro, ali to me fakat ni najmanje ne zanima niti �elim znati da postoji...
Al' zato me jako zanima japanska manga po kojoj je Oldboy nastao... |
_________________ "Ako �elim biti ozbiljan, odem spavati."
"Va�nije mi je da se dobro zabavim snimaju�i nego da film ima ikakvog smisla."
- Takashi Miike
------------
God is an imaginary friend for adults. |
|
[Vrh] |
|
Xombie |
Postano: 23 o�u 2006 10:52 |
|
|
|
E pa ja sam na �utom Titlu saznao za Oldboya. Thanks you guys. |
|
[Vrh] |
|
Xombie |
Postano: 23 o�u 2006 10:54 |
|
|
|
O Velimire ti pi�e� za T-com. Bljak. )) |
|
[Vrh] |
|
Marko |
Postano: 23 o�u 2006 10:57 |
|
|
|
Citat: I da, nikako da se dovoljno kur*imo da smo me�u prvima otkrili Oldboyja, ono, uop�e, igdje, a kamoli u Hrvatskoj. Odmah nakon Cannesa prije dvije godine uspjeli smo ga ugurati u prvi �uti titl (nezaboravna fotka koja otvara poglavlje Kokice, hehe) pa vrijeme je da se po�nemo hvaliti koliko smo genijalni, avangardni i nadasve ingeniozni. Zar ne Marko?
a je. mo�da to na�e arheolo�ko zalaganje i dobrotu uskoro kona�no i kapitaliziramo, ne? |
_________________ "Privla�i me glazba ukoliko je tu�na. Vezan sam uz depresivnu glazbu jer vjerujem njenoj ljepoti." Pen-Ek Ratanaruang |
|
[Vrh] |
|
Velimir |
Postano: 24 o�u 2006 12:57 |
|
|
|
Ja �ivim od toga ve� 5 godina...
Xombie je napisao/la: O Velimire ti pi�e� za T-com. Bljak. )) |
- Takashi Miike
------------
|
[Vrh] |
|
Marko |
Postano: 24 o�u 2006 01:20 |
|
|
|
Zato si i mo�e� kupiti DVDove! |
_________________ "Privla�i me glazba ukoliko je tu�na. Vezan sam uz depresivnu glazbu jer vjerujem njenoj ljepoti." Pen-Ek Ratanaruang |
|
[Vrh] |
|
Velimir |
Postano: 24 o�u 2006 03:04 |
|
|
|
Egzakli
Marko je napisao/la: Zato si i mo�e� kupiti DVDove! |
- Takashi Miike
------------
|
[Vrh] |
|
seppuku82 |
Postano: 29 tra 2006 07:27 |
|
|
Pridru�en/a: 28. 04. 2006.
|
Velimir je napisao/la:
Al' zato me jako zanima japanska manga po kojoj je Oldboy nastao...
Takodjer!
Mozda vec znas, ali cisto da napomenem--- Dark Horse pocinje izdavat Oldboya na engleskom. Prvi volume izlazi za kojih mjesec-dva. 12$ po primjerku, koliko mi se cini, nisam 100% siuguran, mozda je i manje. |
_________________ ~they don't make dreams here, they break them!~ |
|
[Vrh] |
|
Velimir |
Postano: 30 tra 2006 04:16 |
|
|
|
vidio sam da Talijani ve� odavno imaju na svoje izdanje Oldboy mange... zajebano je to s mangama jer ih treba kupiti milijardu nastavaka za cijelu pri�u... a ko�taju...
seppuku82 je napisao/la: Velimir je napisao/la:
Al' zato me jako zanima japanska manga po kojoj je Oldboy nastao...
Takodjer!
Mozda vec znas, ali cisto da napomenem--- Dark Horse pocinje izdavat Oldboya na engleskom. Prvi volume izlazi za kojih mjesec-dva. 12$ po primjerku, koliko mi se cini, nisam 100% siuguran, mozda je i manje. |
- Takashi Miike
------------
|
[Vrh] |
|
seppuku82 |
Postano: 30 tra 2006 11:13 |
|
|
Pridru�en/a: 28. 04. 2006.
|
Citat: vidio sam da Talijani ve� odavno imaju na svoje izdanje Oldboy mange... zajebano je to s mangama jer ih treba kupiti milijardu nastavaka za cijelu pri�u... a ko�taju...
Oldboy broji ukupno osam knjiga, i to je to. Kraj.
Srazmerno ok, uzimajuci u obzir ostale kultne manga serijale koji imaju po 15-ak i vise volumea (Lone Wolf And The Cub, Battle Royale, Berserk itd.) |
_________________ ~they don't make dreams here, they break them!~ |
|
[Vrh] |
|
Velimir |
Postano: 1 svi 2006 10:51 |
|
|
|
vidim da je Algoritam uhvatilo ne�to pa su po�eli uvoziti kojekakve mange (mislim da su uvezli i Battle Royale, samo nisam siguran jesu sve epizode ili samo par, tek toliko da imaju)... na�alost, ono �to mene zanima ne mogu na�i ni u skenovima na netu, a japanski na�alost ipak ne razumijem dovoljno dobro, niti imam toliko jena
seppuku82 je napisao/la: Citat: vidio sam da Talijani ve� odavno imaju na svoje izdanje Oldboy mange... zajebano je to s mangama jer ih treba kupiti milijardu nastavaka za cijelu pri�u... a ko�taju...
Oldboy broji ukupno osam knjiga, i to je to. Kraj.
Srazmerno ok, uzimajuci u obzir ostale kultne manga serijale koji imaju po 15-ak i vise volumea (Lone Wolf And The Cub, Battle Royale, Berserk itd.) |
- Takashi Miike
------------
|
[Vrh] |
|
Aryx |
Postano: 13 svi 2006 04:25 |
|
|
Pridru�en/a: 12. 05. 2006.
|
Od Chan-wook Park imam u kolekciji dvd-a Sympathy for Mr. Vangance i Oldboya . Mrs. Vangance jos nisam imao prilike pogledati ali nadam se da cu uskoro.
Tesko mi se odluciti koji mi je bolji od ova 2 , ali ako bas moram onda mi je Mr. osveta mrvicu bolji. |
Zadnja promjena: Aryx; 13 svi 2006 04:51; ukupno mijenjano 1 put. _________________ "Winter is coming." - Stark of Winterfell
www.youtube.com/watch?v=-PE22PP4lKw |
|
[Vrh] |
|
Velimir |
Postano: 13 svi 2006 04:47 |
|
|
|
Mr. Vengeance mi je njegov najbolji film, iako su i Oldboy i Mrs. Vengeance remek-djela za sebe. Ali Mr. mi je nekako i dalje najbolje zaokru�en i besprijekorno savr�en...
Nedavno sam kupio Mr. Vengeance DVD s audio komentarom i dodacima pa �u ovih dana to pogledat �etvrti put...
Aryx je napisao/la: Od Chan-wook Park imam u kolekciji dvd-a Sympathy for Mr. Vangance i Oldboya . Mss. Vangance jos nisam imao prilike pogledati ali nadam se da cu uskoro.
Tesko mi se odluciti koji mi je bolji od ova 2 , ali ako bas moram onda mi je Mr. osveta mrvicu bolji. |
- Takashi Miike
------------
|
[Vrh] |
|
arminio |
Postano: 13 svi 2006 11:55 |
|
|
Pridru�en/a: 06. 02. 2006.
|
BTW, za DTS (na disku sa verzijom sa degradacijom boje ima samo DTS soundtrack) imam odgovarajuci software koji dekodira DTS pa mi se javi na mail da se sjetim poslati ti! |
_________________ | A r m i n i o |
"Da snimim telefonski imenik, ljudi bi ga isli gledati" - by Spielberg
--
[ http://www3.webng.com/arminio/dvd ] |
|
[Vrh] |
|
|
Vremenska zona: GMT + 01:00.