Autor/ica |
Poruka |
< Crti�i ~ Akira crtani vs. Akira 'crtani' |
The Wally Don |
Postano: 30 sij 2007 07:55 |
|
|
Pridru�en/a: 05. 01. 2007.
|
neusporedivo. ona dobra stara da se adaptacija ne moze mjerit s predloskom(a mozda ne bi ni trebala..) ovdje je dotjerana do kraja. stvarno ne znam cemu. zanimljivo eventualno zbog promatranja kako je otomo izvarirao razlicite motive, razmjestio 'poznate' likove, iako ni to nije ne znam kak napravljeno. kako od 2000 strana kompleksnog masterpisa dobit 2 sata banalne akcije!- lako! |
|
|
[Vrh] |
|
Trubica |
Postano: 30 sij 2007 11:31 |
|
|
Pridru�en/a: 15. 08. 2006.
|
mislis manga vs film? mislis da bi bilo bolje da su npr, radili seriju? jer, nisam sigurna, ali mislim da velika vecina popularnih mangi dozivi kakvu-takvu ekranizaciju. neki cak i seriju i film i jos i igrani film... opet, film je radjen 1988. dakle, prije nego sto je izdata posljednja knjiga. koliko je to moglo uticati na kvalitet... ne znam, ja sam pogledala film, i meni je ok, sasvim. |
|
|
[Vrh] |
|
seppuku82 |
Postano: 31 sij 2007 01:35 |
|
|
Pridru�en/a: 28. 04. 2006.
|
Sjecam se da sam prosao kroz pakao dok nisam nabavio animiranu verziju Akirea. Bilo je to dosta prije expanzije divx-a i svega ostalog.
Anyway, volim i jednu i drugu verziju, s tim da sam anime ipak gledao prije citanja mange, tako da mi mozda nisu zasmetale odredjene stvari koje u biti mozda i bi da je situacija bila obrnuta. Slazem se da bi bilo bolje da su radili serijal, u recimo 26 epizoda i sve to obradili kako treba.
Btw, prije kojih godinu dvije, pricalo se i o live action adaptaciji Akire, koju bi naravno ameri radili, zajedno sa Pitofom na mjestu redatelja |
_________________ ~they don't make dreams here, they break them!~ |
|
[Vrh] |
|
The Wally Don |
Postano: 31 sij 2007 04:21 |
|
|
|
ja sam isto odgledao film jos davno i bio mi je 'sasvim ok'.
sama cinjenica da se radi o 'japanskom crticu' bila je, ono, vauuu, jebeno.
zadnja tri dana procitao sam mangu po drugi put i ostao zapanjen gomilom prekrasnih stvari koje nadjoh.
(cini mi se da joj je, kao prvo, status zacementiran time sto je 'prva' i 'groundbreaking', te ce ostat zauvijek zapamcena, ali ne znam koliko stvarno vrednovana. druge stvari koje sam citao, a nisam citao puno!, vec su onako vise u zanru, definiranije, uze, odlicne u svojim pojedinacnim bolesnostima...
a akira je o toliko toga...
mislim one pilule, dnk, onaj nepregledni razruseni prostor, akirina sutnja,.. kazu predugacka, f***, jel apokalipsa danas predugacka!!??
nakon toga- gledat crtic je bilo za popizdit...
sigurno da bi serija, ak nis, bar mogla ispricat izvornu pricu...
za pitofa nemogu komentirat, nisam gledao Vidocq!
nego, ste citali Domu?!?cak bih si ga kupio.. |
|
|
[Vrh] |
|
seppuku82 |
Postano: 1 vel 2007 12:19 |
|
|
|
Ako nisi gledao Vidoqa smatraj se sretnim i/ili spasenim
Sto se Domua tice, vec dosta dugo ga planiram naruciti ali uvijek se nadje nesto prece, ili u tom momentu zanimljivije. Ali doci ce vec i to na red. |
|
[Vrh] |
|
Marko |
Postano: 1 vel 2007 03:01 |
|
|
Pridru�en/a: 04. 02. 2006.
|
Jel crta tkogod od vas? |
_________________ "Privla�i me glazba ukoliko je tu�na. Vezan sam uz depresivnu glazbu jer vjerujem njenoj ljepoti." Pen-Ek Ratanaruang |
|
[Vrh] |
|
The Wally Don |
Postano: 1 vel 2007 08:48 |
|
|
|
|
[Vrh] |
|
Marko |
Postano: 1 vel 2007 10:17 |
|
|
|
Citat: ja sam do srednje cak bio officially 'talentiran'...
Zakon! jel bi imao vremena i htio opet biti uredovno talentiran za malu pripomo� oko jednog storyboarda za mali filmic zutog titla? mo�da cca 2 strane - 18 sli�ica?
hitno javi jer gori, a ko bi gori, gori ostaje. |
_________________ "Privla�i me glazba ukoliko je tu�na. Vezan sam uz depresivnu glazbu jer vjerujem njenoj ljepoti." Pen-Ek Ratanaruang |
|
[Vrh] |
|
The Wally Don |
Postano: 1 vel 2007 12:12 |
|
|
|
trebao si ovo citirat
The Wally Don je napisao/la:
ruka mi je odumrla totalno, sve zaboravila, primim olovku i osjecam se ko alien.
al imas pm, anyway! |
|
|
[Vrh] |
|
Marko |
Postano: 1 vel 2007 12:20 |
|
|
|
heh. pa mozda i nije tako lo�e osjecati se kao alien!
imas i ti pm. nemamo li svi pm? znam ko nema - oni koji su carskim rezom! vidis vidis. �aljiv li sam, �aljiv. |
|
[Vrh] |
|
seppuku82 |
Postano: 1 vel 2007 01:42 |
|
|
|
@The Wally Don
Vec par godina narucujem preko jednog varazdinskog strip dilera, zadovoljan sam suradnjom, ako treba broj telefona ili mail, javi pa ti saljem. |
|
[Vrh] |
|
Trubica |
Postano: 1 vel 2007 03:32 |
|
|
|
Marko je napisao/la: Jel crta tkogod od vas?
crtam ja nije bas da imam pretjerano slobodnog vremena, ali rado bih cula o cemu se radi |
|
|
[Vrh] |
|
The Wally Don |
Postano: 1 vel 2007 03:32 |
|
|
|
a denis .
ubi me on sa svojim 'ne morate platit odmah, mogu rate i svaki mjesec novi katalog narudzbi'.
nemam TOLIKO samokontrole. |
|
|
[Vrh] |
|
seppuku82 |
Postano: 1 vel 2007 04:14 |
|
|
|
Denis dasta
Solidno je jeftiniji od more comicsa, ali i daleko ljubazniji, sto je poprilicno bitno, barem meni. |
|
[Vrh] |
|
Trubica |
Postano: 1 vel 2007 04:23 |
|
|
|
|
[Vrh] |